Historie

Brønderslev idrætsforening blev dannet i 1897 og har altid haft fodbold på programmet.

Legender

Der er meget delte meninger om, hvem klubbens største legende er. Hvis man spørger folk i byen, vil de pege på Carsten Jespersgaard, der var midtbanemotor på BI's succesfulde fodboldhold, der spillede i jyllandsserien i slutningen af af 70'erne og stadig er manden med flest førsteholdskampe. Et navn som Jari Pedersen, der siden kom på AaBs superliga-mandskab, bliver også nævnt, men den største profil ligger ifølge den tidligere formand - der blot bliver kaldt Søren Ø. - helt tilbage før anden Verdenskrig. Svend Vilhelm Sund Sanvig spillede som junior og ungsenior i Brønderslev Idrætsforening inden han i 1930 skiftede til AB og siden AaB. Centerhalfen Sanvig fik 4 A-landskampe for Danmark og er så vidt vides den eneste landsholdspiller, klubben har fostret. Sanvig vendte senere tilbage til Brønderslev, hvor han oprettede et advokatfirma, der stadig eksisterer.

Stort øjeblik

Der har været flere, men klarest i erindringen står perioden fra 2000 til 2002, da BI - i øvrigt med den nuværende formand på holdet - rykkede fra serie 3 op i jyllandsserien, hvor man formåede at blive i to sæsoner, inden det igen gik nedad. Sådanne højder havde klubben ikke opnået siden slutningen af 70'erne, og træner Sten Refsgaard blev i 2001 kåret til Årets Serietræner i jylland for bedriften. Han lod sig dog lokke af et tilbud fra Fortuna Hjørring og oprykningen kom i hus under Troels Gaardbo.

Stort øjeblik

Dem har der også været en del af, og de står desværre endnu klarere i erindringen end oprykningen til jyllandserien. Efter at have klaret første sæson måtte Brønderslev Idrætsforening lade livet i jyllandsserien i 2004, og efterfølgende er klubben rykket ned hver sæson, så den nu er tilbage ved udgangspunket i serie 3. Fomanden insisterer dog på, at rutcheturen gennem rækkerne nu er stoppet, og man igen er begyndt at kigge opad. 

Links

DBU
DBU Jylland
Fodboldloven (DBU Jylland)